Един от най-близките приятели на Михаел Шумахер отново говори по темата, която е болезнена за целия свят - състоянието на легендата на Формула 1.

Жан Тод, шефът на световния автомибилизъм (ФИА), нарече съпругата на Шуми - Корина, с "велика жена", когато бе запитан за това какво подобрение има при Михаел.

Тод не влезе в детайли пред специализираната медия RacingNews365, но заяви:

"Прекарвам много време при Корина и семейството, след като се случи инцидентът с Михаел. Тя желаеше страшно силно той да оцелее и той оцеля, благодарение на нея. На нея и докторите, разбира се. Михаел е жив заради тях, макар и с последствията...

В момента ние всички се борим с последствията. Нещата не са никак лесни, но вярваме, че стъпка по стъпка, ден след ден, ще има подобрение.

Корина е велика жена, а цялото семейство е много специално. Те са като един, винаги заедно в преследването на целите си, а основната им цел вече от години е една - Михаел да е добре. Справят се повече от успешно, възхитен съм от тях.

Емоционален съм всеки път, когато видя Мик Шумахер да сяда в болида. Само аз знам какво усещане е това, защото той е същата кръв като Михаел, а гледката на Михаел в болида винаги ще е с мен."

След месец, на 15 септември, по екраните тръгва филмът на Netflix за Михаел Шумахер, в който сериозно участие има и Тод. Той самият е одобрил епизодите, както и Корина, Мик и цялата фамилия.

Сериалът обхваща живота на легендата от детството до края на кариерата, има и кадри от личния живот на Шуми, но в него не бива да очакваме дори най-малък намек какво е състоянието му в момента.