Пилотът на "Макларън" Ландо Норис призова за промени в новото поколение болиди във Формула 1. През 2022 година бяха приети нови технически разпоредби, след които се появиха редица последствия, които не са никак по вкуса на пилотите, включително подскачане на самите коли на правите участъци, както и други фактори, създаващи дискомфорт за хората зад кормилото.

"Дали беше по-добре със старите болиди преди няколко години? На 100%. Определено ще има и такива, които ще кажат, че не всичко е толкова лошо и че преди много години е било по-зле от това. Мисля обаче, че времената са различни", каза Норис и продължи, засягайки темата с безопасността.

"Някои ситуации са показателни, особено стане ли дума за здравето и безопасността на пилотите. Има области, в които категорично с нужни подобрения. След всяко каране усещам проблеми с гърба, а и не само. Този проблем трябва да бъде решен в дългосрочен план", добави още британецът.

Това, което Норис засегна, са проблеми с аеродинамиката, които се появиха след въвеждането на новите изисквания.

Оплакванията сред пилотите изглежда ще стават все по-чести, а преди по-малко от седмица Карлос Сайнц-младши бе принуден да претърпи операция на апендицита. Разбира се, няма доказателства, че този проблем е породен именно от промените в болидите, но не е изключено и това да е изиграло своята роля.