Каталунците откриха резултата чрез Алексис Санчес в 13-ата минута, а Меси удвои преднината в 44-ата. Отново Санчес се разписа в 73-ата минута, а последното попадение заби Педро в 75-ата.

Двубоят протече изцяло под диктовката на "блаугранас", които имаха по традиция имаха смазващо превъзходство във владението на топката. Домакините могат да съжаляват, че не зарадваха привържениците на "Ноу Камп" с още по-изразителен резултат след като направиха куп пропуски пред противниковата врата.

Началото бе поставено от Санчес, който бе намерен от Меси и с хубав удар от границата на наказателното поле матира Мигел Моя за 1:0. Няколко минути по-късно след пореден гениален пас на аржентинеца Шави излезе на стрелкова позиция и технично прехвърли стража на гостите, но бранител успя да изчисти топката от голлинията.

След поредица от пропуски на Педро, Санчес и Меси, футболистите на Пеп Гуардиола стигнаха до второ попадение минута преди края на първата част. След брилянтна комбинация между Иниеста и Меси, трикратният носител на златната топка прати топката в горния десен ъгъл на вратата с безпощаден удар от 15-ина метра.

След почивката домакините продължиха да атакуват и да радват феновете си с атрактивни отигравания. Въпреки многото открили се шансове пред каталунците обаче, те отново съумяха да отбележат само две попадения. В 73-ата минута Исаак Куенка напредна по дясното крило и с прекрасно центриране сложи топката на главата на Санчес, който отбеляза второто си попадение в мача.

Само две минути по-късно Меси центрира от статично положение вдясно от наказателното поле на гостите, а Педро засече с глава, за да отбележи още по-красив гол от предишния.

С тази победа Барселона вече има 78 пункта и вече е само на точка от лидера Реал Мадрид, на който утре вечер предстои изключително трудно гостуване на градския съперник Атлетико в дербито на кръга. Тимът на Хетафе пък е на десета позиция с 42 пункта, информира Novsport.