Победният гол за Ливрпул, който игра в голяма част от мача с човек по-малко, падна в даденото от съдията продължение. Една от най-запомнящите се ситуации в мача може би е тази от 25-та минута, когато вратарят Дони получи червен картон. Стражът получи шанс да застане под рамката на вратата на Ливърпул, след изгонването на Пепе Рейна в двубоя срещу Нюкасъл, но и той бързо напусна "поста". На мястото на Дони в игра се появи Брад Джоунс, който спаси наказателния удар.

Малко по-късно обаче и младият страж допусна грешка, макар и не фатална. По този начин ситуацията около вратарския пост в Ливърпул се усложнява, след като двама от играчите на този пост няма да могат да участват в полуфинала срещу Евертън за ФА Къп.

Двубоят започна много добре за гостите от Ливърпул, които още в 13-та минута поведоха. Крейг Белами намери в наказателното поле Макси Родригес, който отблизо вкара за 1:0. Само няколко минути по-късно, Анди Керъл бе блокиран, но след като топката попадна на крака на Макси Родригес, той за втори път не сгреши и направи резултата 2:0.

В 25-та минута, след груба грешка на Фланаган, Дейвид Хойхлет бе съборен в наказателното поле от вратаря Дони. Главният рефер отсъди дузпа, но преди това мениджърът на Ливърпул пусна Брад Джоунс под рамката, който в последствие спаси наказателния удар изпулнен от Якуби Йегбени. Именно той обаче се реваншира за пропуска си в 34-та минута и направи резултата 2:1. В 61-та минута Брад Джоунс допусна груба грешка, но този път главният рефер пощади стража на Ливърпул като му показа само жълт картон и посочи бялата дузпа. Наказателният удар отново бе за Якуби Йегбени, но този път той не сгреши за 2:2.

В даденото от съдията продължение Анди Керъл прекъсна суша от около 510 минути и реализира за крайното 3:2. С успеха Ливърпул заема 8-а позиция с 46 точки, докато Блекбърн е на 18-о място с едва 28 пункта, предаде Гонг.