"Бианконерите" поведоха с 1:0 в 30-та минута, когато Андреа Пирло подаде към Симоне Пепе, който овладя добре топката, след което преодоля Маркети за 1:0.

Само минута по-късно домакините можеха да удвоят своята преднина, но след удара на Артуро Видал, Маркети показа невероятен рефлекс и извади топката под гредата.

Лацио успя да изравни резултата в 45-та минута, когато Маури засече топката с глава и я прати във вратата на Буфон.

През второто полувреме играчите на Юве бяха по-активни, но трудно стигаха до опасни положения пред вратата на Лацио. Все пак в 82-та минута Дел Пиеро показа, че не е забравил как се изпълняват фаулове и опъна мрежата зад Маркети за 2:1.

В края на срещата Лацио остана с 10 човека на терена, след като Козак бе изгонен за втори жълт картон.

След тази победа Ювентус заема първо място с актив от 68 точки и е с една повече от втория Милан. Лацио остана на трета позиция с 54 точки.

Рома постигна важна победа с 3:1 при домакинството на Удинезе и по този начин "вълците" запазиха шансовете си за класиране в топ 3 и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Освалдо даде гол аванс за домакините в 8-та минута, но Фернандес изравни за Удинезе в 43-та минута. Голове на Тоти в 86-та и Маркиньо във втората минута на добавеното време на мача донесоха трите точки за Рома.

След успеха Рома е на пета позиция с 50 точки, а Удинезе е на четвърта с 51 точки.

Доста изненадващо Наполи допусна домакинска загуба с 1:3 от Аталанта и се отдалечи от челната тройка. Бонавентура откри резултата в 10-та минута в полза на Аталанта, но Лавеци изравни в 13-та. Тимът от Бергамо излезе отново напред в 58-та минута с гол на Белини, а Кармона в 68-та бе точен за 1:3.

Наполи завърши срещата с човек по-малко, след като Пандев бе изгонен в 70-та минута.

Интер записа трудна домакинска победа с 2:1 срещу Сиена, като Диего Милито отбеляза и двете попадения за "нерадзурите".

Лече без Валери Божинов в състава си победи се наложи с 2:1 при гостуването на Катания и по този начин запази шансовете си за спасение. Фиорентина и Палермо завръшиха 0:0, а Дженоа не успя да се наложи над Чезена – 1:1. Парма победи с 2:0 Новара, предаде Гонг.