Срещата на "Бай Арена" започна кошмарно за легендарния плеймейкър на Щутгарт. Преди да е изтекла и минута игра Дердийок намери Щефан Кислинг и таранът направи 1:0.

В края на полувремето усилият на гостите дадоха резултат и Жулиан Дестроф върна "лаутерите" в мача с гол за 1:1 в 42-ата минута.

Леверкузен обаче не прояви милост и наниза нови два гола през втората част. Симон Ролфес и Щефан Райнарц зарадваха 28 000 с попадения в 57-ата и 69-ата минута, оформяйки крайното 3:1.

В таблицата Кайзерслаутерн остава твърдо на дъното с 20 точки и с единия крак във Втора Бундеслига. Байер е 6-ти с 44 пункта.

Шалке 04 и Хамбургер регистрираха тежки загуби навън в други срещи от кръга. "Миньорите" от Гелзенкирхен видно се измориха от приключенията си в Лига Европа и загубиха с 1:4 от Нюрнберг, който се бори за оцеляване.

Нюрнеберг поведе с 3:0 още до почивката. Опитният Хано Балич, Симонс от дузпа и Дидави направиха класика за домакините след 45 минути игра. В края на мача Холтби отсрами Шалке с гол за 1:3, но пак Дидави секунди по-късно оформи крайното 4:1.

Хамбургер продължава свободното си падане. Хофе вкара цели 4 парчета в мрежата на северняците у дома, по два във всяка част. Вестергаард и Салихович от дузпа през първата част дадоха добър аванс на Хофенхайм, а Джонсон и Шиплок с нови два бързи гола направиха разгромното 4:0 още преди да е изминал час игра.

Шалке 04 остава трети с 57 точки, Хофе е 9-ти с 40, Нюрнберг е 13-ти с 32, а Хамбургер е точно зад тях с точка по-малко, съобщи Novsport.