Нападателите на тима се представиха трагично, което породи въпроса защо Алекс Фъргюсън не гласува никакво доверие на Димитър Бербатов, който бе с основна заслуга за титлата през отминалия сезон, предаде livesport.

Вижте анализа на колегите от goal.com – в който има много истини, които обаче явно остават скрити за 70-годишния ветеран на мениджърския пост на Юнайтед:

Вече изминаха повече от 10 седмици, откакто можехме да видим 30-милионната покупка Димитър Бербатов с фланелката на Манчестър Юнайтед. Това стана при победата с 2:0 над Стоук Сити на 31 януари, когато българинът отбеляза от дузпа. Оттогава насам нападателят изгледа отстрани серията от осем поредни победи, която изглеждаше, че е гарантирала 20-ата шампионска титла. Това обаче вече е под съмнение, след като Юнайтед загуби с 0:1 от момчетата на Роберто Мартинес. След гола на Шоун Малоуни, гостите бяха принудени да търсят изравнителен гол, но се видя ясно, че са бедни откъм идеи в атака.

Уейн Руни бе заменен 25 минути преди края, което принуди Нани и Уелбек да търсят решение как да се справят със защитата на "Латикс". А ситуацията можеше да изглежда много по-различна, ако брилянтният 31-годишен Бербатов бе на терена. Той отбеляза хеттрик при разгрома с 5:0 срещу този съперник на "Олд Трафорд" на "Боксинг дей" (26 декември), а няколко дни след това вкара два гола на Блекбърн Роувърс.

Не е ли време Фъргюсън да се сети за голмайсторските качества на българина? Особено сега, когато се забелязва умора в играта на Уейн Руни. Има ли някой по-добър от бившия нападател на Тотнъм и Байер Леверкузен, който може да помогне на Юнайтед в този момент, когато Манчестър Сити ще притисне конкурента си за титлата?

Независимо, че никога не изглеждаше като играч със запазено място в състава, Бербатов е доказал, че може да играе ключова роля във важните мачове. През миналия сезон той отбеляза изключително решителни попадения, които донесоха точки на Юнайтед – в това число гола за трудната победа над Болтън и тази над Фулъм. На него му остават още няколко седмици на "Олд Трафорд", след които най-вероятно ще бъде продаден на Пари Сен Жермен или друг голям отбор в Европа. Сега обаче е точното време да бъде използван – когато Уейн Руни е уморен, Майкъл Оуен не е във форма, Ашли Йънг играе на приливи и отливи, а представянето на Хавиер Ернандес няма нищо общо с това от дебютния му сезон.

Въпросът е дали и сър Алекс Фъргюсън вижда тези факти?

Сър Алекс: Уигън бяха по-добрият отбор

Манчини: Въпреки загубата на Юнайтед, нямаме шанс за титлата