Двубоят започна изключително динамично, след като още в 4-ата минута футболистите на Димитър Димитров - Херо поведоха в резултата. Шаешу напредна в половината на Лудогорец, след което обаче се засуети и загуби топката, но неговият съотборник Венци Христов се пребори за кълбото и шутира, но кълбото срещна десния стълб на врата на Голубович. При добавката Дяков на празна врата отбеляза гол.

След това разградчани поеха инициативата и създадоха серия от положения пред вратата на Черноморец, пазена от Стоян Колев. На няколко пъти Гъргоров имаше възможност да изравни резултата, а една от най-хубавите атаки за "зелените" дойде в 12-ата минута. Тогава Данчо Минев пое топката в половината на "акулите", върна към намиращия се в центъра на терена Генчев, той намери добре Гъргоров, който от границата на наказателното поле стреля, но топката мина в страни от десния стълб на врата пазена от Колев.

В 25-ата минута "акулите" организираха прекрасна контраатака. Шаешу отне една топка в средата на терена, изведе хубаво Асис, но след чист шпагат на Миро Иванов, топката отново бе във владение на Лудогорец. Две минути по-късно се случи едно от най-спорните положения в двубоя. Миро Иванов извърши изключително груб фаул срещу Терзиев, но главният съдия Стефан Спасов, не показа жълт картон в тази ситуация. Така се стигна до 31 минута, Иван Стоянов пое от дясно по атаката, подаде към намиращия се в наказателното поле Гъргоров, той пое технично кълбото, след което върна кълбото на навлезлия Стоянов, който разстреля от неголямо разстояние Стоян Колев.

8 минути по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа. След центриране на Гъргоров в наказателното поле на гостите, Марселиньо пое топката, но бе съборен от Уалембо, а реферът посочи бялата точка. След последвалото изпълнение Стоянов отбеляза за 2:1. Именно тогава се стигна и до най-спорната ситуация в двубоя, когато треньорът на гостите бе изгонен за реплики срещу съдията. Херо изпусна нервите си, нахлу на терена и се наложи органите на реда да се намесят.

В самият край на полувремето, в 47-ата минута стражът на гостите Стоян Колев получи жълт картон за реплики срещу съдията. Минута по-късно Данчо Минев центрира добре топката в наказателното поле на "акулите". Гъргоров пое, след серия от финтове стреля към вратата на Колев, но кълбото мина на сантиметри от десния стълб.

Втората част започна с преимущество за момчетата на Ивайло Петев, които създадоха няколко хубави положения. Трудът на разградчани бе ознаменуван с успех в 65-ата минута, когато голмайсторът Иван Стоянов получи хубав пас, овладя топката, подаде към добре включилия се Емил Гъргоров. Той от 10 метра вкара топката във вратата на Колев, а гостите започнаха за трети път от центъра.

В 75-ата минута Паланков получи директен червен картон, след много грубо нарушение срещу Барт. До края на мача Черноморец се опита да се върне в мача, но "акулите" не успяха да реализират своите положения. В 87-ата минута пък отново Иван Стоянов блестеше, той стреля по земя, но ударът му премина на сантиметри от десния стълб на вратата на бургазлии.

Така след тази победа Лудогорец прибави нови 3 токи в актива си и сега има 64 точки. Черноморец пък запазва третата си позиция, като има 56 пункта, колкото има и тимът на Левски, предаде Гонг.

Петев: Надиграхме Черноморец и заслужено победихме

Херо: Стефан Спасов е лицензиран престъпник