Меси не можа да вкара срещу Бетис при ремито 2:2 в последния 38-и кръг на Ла Лига. Роналдо пък не можа да го настигне в класацията и вкара само веднъж за победата на Реал Мадрид с 4:1 над Майорка.

Робин ван Перси приключи сезона с 30 попадения. Той също не се разписа при победата на Арсенал с 3:2 над Уест Бромич, която осигури място в Шампионската лига за лондончани, съобщи Novsport.

В Бундеслигата Клаас Ян Хунтелаар грабна голмайсторския приз със своите 29 гола. Втори остана водещият почти през целия сезон в класацията в Германия Марио Гомес от Байерн (Мюнхен) с 26.

На пето място се нареди Златан Ибрахимович. Шведският нападател стана голмайстор на Серия А с 28 точни изстрела. Той стана първият играч в историята, който става най-добър реализатор на Серия А с два различни клуба (Интер и Милан).

Уейн Рууни е шести със своите 27 попадения. Английският национал вкара победния гол за Манчестър Юнайтед за 1:0 като гост на Съндърланд. Четирима играчи събраха по 48 точки.

Бурак Йълмаз от Трабзонспор и Бас Дост от Хееренвеен завършиха сезона с по 32 гола съответно в турската Суперлига и холандската Ередивизи. Тези две първенства обаче носят по-малък точков актив за всеки гол.

Редом до Йълмаз и Дост застанаха Радамел Фалкао и Диего Милито. Носителят на трофея в Лига Европа и Принца вкараха по 24 гола за Атлетико (Мадрид) и Интер.