Поставеният под номер 6 Димитров победи третия в схемата Алберт Рамос (Испания) със 7:6(1), 6:3 за 1:48 час игра. Така 21-годишният хасковлия за втори път в кариерата си ще играе полуфинал на турнир на АТП след надпреварата на "Куинс Клъб" в Лондон през миналия месец.

Димитров изоставаше на два пъти с пробив в първия сет, но успя да стигне до тайбрек, в който даде само точка на съперника си. Българинът поведе с 3:1 във втората част, а след това реализира още един пробив в деветия гейм, за да триумфира.

С успеха той заработи 90 точки за световната ранглиста и 18460 евро, а за място на финала ще се изправи срещу водача в схемата Давид Ферер (Испания), предаде БТА.

Испанецът се справи с участващия "уайлд кард" свой сънародник Томи Робредо с 6:3, 4:6, 6:0. 30-годишният Ферер има 15 титли в кариерата си, 4 от които през този сезон. 175-сантиметровият испанец е заработил над 14,5 милиона долара от наградни фондове в професионалната си кариера.

Димитров има две загуби от Ферер в два мача досега с 2:6, 2:6 в Индиън Уелс по-рано през сезона на твърди кортове и с 6:4, 1:6, 5:7 в Синсинати също на твърди кортове през миналата година. Двамата за първи път ще се срещнат на червено. За Димитров това ще бъде втори полуфинал в кариерата му след турнира в Лондон през миналия месец.