"Олимпиадата е едно доста очаквано събитие от всички. Аз имах много силно желание през тази година да участвам в Лондон. Влязох последен. Чувствам се обаче добре, но нека да видим как ще се развият нещата преди турнира. Надявам се все пак на успех", отговори 21-годишният хасковлия, когато бе попитан какво очаква от надпреварата в столицата на Великобритания.

"Този път ще направя нещо различно, защото съм суеверен. Не искам да се повтори това, което се случи тази година. Да се надяваме, че всичко ще мине без контузии. Вълнувам се и се надявам всичко да протече както трябва. Върнах се за няколко часа в България. С мен в Лондон ще бъдат майка ми и баща ми", каза още ракета номер едно на България, цитиран от БГНЕС.

"Разбира се, че съм подготвен. Доброто ми представяне на последните турнир ми дава вяра в себе си. Все пак играх и на клей. Имам пет, шест дни, за да се подготвим за тревата, което не е много, но не е и малко. Трябва да дадем максималното от себе си. Не, не бих казал, че има някаква умора. Все пак е началото на летния сезон. Трябва да си във форма, за да имаш резултати", допълни още българинът, който ще участва на първата си Олимпиада.

"Би било чудесно да получим `уайлд кард` за смесени двойки. Имаме шанс, но не толкова голям", завърши Димитров, който може да играе, заедно с Цвети Пиронкова на смесени двойки, ако получи покана.

На аерогара "София" Гришо беше изпратен от президента на БФТ Стефан Цветков. В сряда за Игрите в Лондон заминава и другата ни участничка в тенис турнира Цветана Пиронкова.