- Г-н Пенев, наближава мачът с Италия, който слага начолото на световните квалификации. Какво да очакваме от него?


- Мачът е още много далеч, отсега няма какво да коментираме. Поне да се събере отборът, да видим кой в каква форма е. Тогава можем да говорим за състава, за стратегията и изобщо за нещата около този мач с Италия и после с Армения. За италианците също не знаем дали са във форма. Но те все пак са европейски вицешампиони, много силен съперник. Иначе трябва да излезе отборът ни за победа, както е било винаги, не само по мое време.

- Любо Пенев ще направи официален дебют пред българска публика, това по-особен заряд ли създава?

- Ами той вече направи дебют срещу Кипър, какво толкова. Това не е от съществено значение. Трябва да мобилизира отбора да играят за победа, да покажат хубав футбол, та запалянковците да са доволни. Ето това е важното.

- Защо според вас Любо не извика Мартин Петров, той би бил полезен на отбора?

- Аз на Любо какво да му се меся? Извикал е когото е сметнал за добре. Това са футболистите, с тях ще трябва да се играе. Но ще е трудно при липсата на Митко Бербатов, Стилиян, Мартин също. Но аз не мога да кажа дали Любо е говорил с тях или не - това си е негова работа.

- Вашият дебют като национален селекционер също бе срещу Италия през 1991 година. Какви са ви спомените от тогава?

- Абе, спомени... Какви спомени да имам толкова - мач. Аз съм играл навремето срещу Италия толкова мачове, също и с ЦСКА срещу италиански отбори. Но тогава изобщо не се притеснявахме, защото имахме равностойни на техните играчи. Като треньор също имах добри футболисти. Жалко че Любо в момента няма такива.