Гостите бяха подкрепени от бившата си звезда Езекил Лавеци, който замени Италия за Пари Сен-Жермен през лятото. Интер се възползва по най-добрия начин от грешките на съперника през първото полувреме, и на почивката водеше с 2:0.

"Нерадзурите" откриха още с първото си по-добро положение за гол, в осмата минута, когато едно центриране на Касано от корнер попадна в непокрития Фреди Гуарин, и той от воле направи 1:0. Лорензо Инсине и Марек Хамшик бяха близо до изравняване, но вместо това, в 39-та минута Интер удвои аванса си. Гуарин овладя една лошо избита топка, намери Милито, и той се справи със защитника до себе си, за да прати топката под плонжа на Морган Де Санктис, въпреки че стражът усети топката, съобщи Гонг.

Наполи далеч обаче не се отказа с тези два гола пасив до почивката, и само десетина минути след подновяването на играта, върна интригата. Невероятно меле пред гол линията на Самир Ханданович доведе до попадението на Единсон Кавани, след като преди това Горан Пандев и Кристиан Маджо от метър-два не успяха да пратят топката в мрежата.

Така от 54-та минута, Наполи се върна в мача, и започна да търси изравняването. Стражът на Интер Ханданович бе с основни заслуги домакините да задържат аванса си. Късметът също бе на страната на "нерадзурите", като десетина минути преди края Алваро Перейра за малко да си отбележи автогол.

Родриго Паласио основно се опитваше да действа на контраатака за Интер в последния четвърт час от срещата, но Наполи обсаждаше вратата на домакините при всяка възможност. Все пак, Интер издържа геройски, и заслужи в тежка битка трите точки, изкачили тима на второ място в класирането, на четири точки зад лидера Ювентус.

Вижте класирането в Серия А

Конте се завърна на пейката с победа на Юве