Нападателят се наслади на забележителни 12 месеца, в които вкара цели 91 гола, за да счупи рекорда на Герд Мюлер от 85 попадения в календарна година.

"Радвам се от вкараните голове и счупените рекорди, но тази година можеше да е по-добра откъм трофеи. Винаги съм казвал, че ако тимът не печели трофеи, головете ми нямат стойност", сподели острието.

Първото дете на футболиста също се роди през 2012 година.

"Да имам Тиаго е най-голямото нещо, което ми се е случвало. Наистина специален момент в живота ми. Друга причина да съм щастлив през тази година е любовта на хората от Аржентина, които дойдоха да ме наблюдават", продължи Меси.

25-годишният нападател получи нов контракт от Барса, който изтича през 2018 година и подчерта надеждата си да остане в клуба до края на кариерата си.

"Искам да завърша кариерата си в Барселона, новият договор е стъпка в реализирането на тази мечта", каза още аржентинецът.

Миналият сезон бе разочарование за каталунците, които загубиха титлата в Ла Лига за сметка на Реал Мадрид и отпаднаха на полуфиналите в Шампионската лига. Меси разкри, че трудно е приел загубата от лондончани, но е готов заедно с тима да спечели отново Шампионската лига.

"Мисля, че след двата мача заслужавахме да сме на финал. Направихме всичко възможно, за да стигнем до `Уембли` и да спечелим всичко възможно. Това е целта и ще се възползваме от доброто развитие на нещата сега, за да я постигнем", заяви той, цитиран от БГНЕС.

Меси пожела бързо възстановяване на наставника и много здраве на всички по празниците.