Стилиян, който все още се бори с левкемията, е направил посещение на съотборниците си преди срещата, разкрива Гивън.

"Стилиян бе в съблекалнята. Фантастично бе да го видим. Той е истински боец и страхотен човек. Знаем, че се борим за оцеляване в лигата, но да видим как стан се бори е нещо много вдъхновяващо", заяви вратарят, цитиран от БГНЕС.

Гивън напомни и за шегаджийската страна на българина.

"Той все още се майтапи. Дойде при мен и ме попита дали помня какво трябва да правя", добави ирландецът, засягайки темата, че в момента Брад Гузан е фаворит за титулярно място.

Специално в тази среща обаче пазеше Гивън. Той добави, че се надява да играе и в първия полуфинал за Кепитал Уан Къп срещу Брадфорд във вторник. Има възможност Петров да е с отбора, стига съотборниците му да достигнат до мача на стадион "Уембли".

"Може би е малко нетактично да говорим за финал на `Уембли` - имаме друг мач и видяхте колко трудно бе на Арсенал срещу Брадфорд. Но сме на една стъпка от финала и ще е страхотно Стан да е там, ако го направим. Ще зависи от него и от мениджъра. Той преминава някои тежки лечения и ще зависи от това. Момчетата ще се радват много да го видят", каза още Гивън.