Каталунците играха без най-голямата си звезда Лионел Меси в титулярния състав, но това не им попречи да изнесат поредното голово шоу на стадион "Камп Ноу". В 20-ата минута Сеск Фабрегас беше изведен от Алексис Санчес и с точен удар откри резултата.

Само две минути по-късно Санчес отблизо при добавка удвои преднината на домакините в срещата. В 37-ата минута Алексис асистира на Фабрегас, който от наказателното поле вкара третото попадение за вечерта. В 39-ата минута отново Алексис Санчес беше точен в полза на Барса, а минута след началото на второто полувреме Сеск Фабрегас оформи своя хеттрик, възползвайки се от грешка в защитата на гостите и бърза контраатака на домакините, предаде БТА.

В игра за Барселона се завърна защитникът Ерик Абидал, който не игра около една година заради отстраняване на тумор. В 70-ата минута на двубоя Абидал замени Жерард Пике.

Във временното класиране Барса е на първо място в Примера дивисион с актив от 78 точки, на 13 пред големия си съперник Реал Мадрид, който се намира на втора позиция.

В друга късна среща от съботната програма на испанското първенство Депортиво Ла Коруня спечели с 3:2 като домакин срещу Сарагоса, но остава в зоната на изпадащите с 26 точки.

Сарагоса е на 17-о място в подреждането в Примера дивисион с 27 точки.