Мениджърът Мартин Йол заложи на Димитър Бербатов и Станислав Манолев в титулярния си състав, които останаха до самия край на срещата на "Крейвън Котидж", предаде Гонг.

Въпреки че защитникът не попада често сред избраниците, се представи на завидно ниво срещу Арсенал. И двамата имаха шансове да донесат точката на своя тим, но в крайна сметка домакините не намериха начин да се противопоставят на именития си съперник.

Влияние оказа и случилото се още в 12-та минута, когато Стив Сидуел бе изгонен за закъсняло влизане и груб фаул срещу Микел Артета. По този начин гостите бяха улеснени, след като трябваше да се справят само с 10 съперникови играчи.

В 21-та минута бившият капитан на българския национален отбор сътвори едно от най-опасните положения. Димитър Бербатов успя да се пребори с Начо Монреал, стреля от малък ъгъл, но вратарят на "топчиите" Войчех Сченсни изби в корнер.

Десет минути след това гредата спаси домакините от гол, след сирен удар по земя на Оливие Жиру. Момчетата на Арсен Венгер все пак намериха пътя към вратата на домакините малко преди почивката. В 43-та минута след балонно центриране от фаул, Лоран Кошчиелни засече с глава, топката тупна пред голлинията, а Пер Мертезакер с глава я довкара в мрежата на Фулъм - 0:1.

В 78-та минута Станислав Манолев изпрати топката зад гърба на Войчех Сченсни. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като защитникът бе в положение на засада. Малко след това своя шанс имаше и Димитър Бербатов, който стреля от фаул, но право в стената.

В самия край на мача Оливие Жиру също напусна терена заради директен червен картон, получен за грубо нарушение. В даденото от съдията продължение Димитър Бербатов бе много близо до попадението, но Начо Монреал спаси отбора си, като изпрати топката в корнер.

Вижте класирането и програмата в Премиършип

Резултати от Англия:

Норич – Рединг 2:1

КПР – Стоук Сити 0:2

Съндърланд – Евертън 1:0

Суонси – Саутхемптън 0:0

Уест Бромич – Нюкасъл 1:1

Уест Хем – Уигън 2:0.