Гостите бяха на 6 минути от това да се превърнат в едва втория отбор през сезона, отмъкнал точки на "Камп Ноу", но гол на Сеск Фабрегас донесе трите точки за каталунците, които се приближиха с още една крачка към титлата.

С оглед на предстоящия във вторник мач срещу Байерн в Мюнхен, Тито Виланова даде почивка на голяма част от своите титуляри, сред които естествено и Лео Меси. Голямата новина обаче бе първият мач като титуляр от 14 месеца насам за Ерик Абидал, който дори изкара пълни 90 минути.

Мачът на "Камп Ноу" започна с бавно темпо като каталунците блестящо демонстрираха любимата си игра с къси пасове помежду си. Те обаче като че ли не бързаха да поглеждат към вратата на гостите. Първата по-опасна акция на Иниеста донесе дузпа за Барса, след като халфът бе съборен в наказателното поле от Симао и съдията Алберто Ундиано Майенко отсъди доста спорния 11-метров удар. Зад топката застана Давид Вия, чийто удар обаче бе спасен от Навас.

След пропуска, мачът продължи в бавно темпо, Барса владееше топката, но не сътворяваше нищо опасно в атака. Това накара дори феновете на "Камп Ноу" да призоват своите любимци да покажат нещо повече.

Началото на втората част започна с гол за Леванте на Акуафреска, който обаче не бе зачетен заради засада.

Барселона увеличи темпото едва в последните 10 минути, в които първо Давид Вия пропусна, а след това Фабрегас донесе успеха за своя отбор. Алексис Санчес проби отдясно и подаде в наказателното поле, където Фабрегас си намести топката и с точен удар в долния десен ъгъл реализира за крайното 1:0.

Вижте класирането и програмата в Примера дивисион