"Артилеристите" водят на върха във Висшата лига с две точки, а 21-годишният халф започна 7 от 11-те мача досега и в тях вкара два гола.

Уилшър не крие, че има желание да бъде лидер на "Арсенал", въпреки че смята, че и в момента в отбора има силни характери, които правят лондончани сериозен претендент за титлата.

"Искам да бъда лидера на клуба. Усещам със сигурност, че нося отговорност в състава, но около мен има и други играчи, които ми помагат. Микел Артета пристигна тук, той беше капитан на "Евертън" и сега е втори капитан тук. Дори когато беше контузен, той беше в съблекалнята и ни подкрепяше. От отбора, в който аз за първи път пробих, много хора си тръгнаха, така че аз съм от малкото, които останаха. Бакари Саня е един от тези, които останаха, но аз съм единственият халф с по-дълъг стаж в клуба", споделя Джак Уилшър пред сайта на "Арсенал".

"Израснах в "Арсенал" и съм бил капитан на отбора до 16 години, до 18 години, а миналия сезон дори носих лентата за 20 минути (срещу "Уест Хем" през януари), което беше страхотно", напомня английският национал.

Вижте класирането и програмата в Премиършип