Тодор Батков заяви, че "Левски" няма да има проблеми с евролиценза, а освен това се разплаща с бивши футболисти и треньори. Той говори пред медиите и по други теми, включващи акциите за тръста "Синя България", казуса с бъдещия старши треньор Димитър Димитров-Херо и други.

Не на последно място, той обяви, че строежът на терена край общежитията е финансиран от бизнесмена Александър Кюлев. "Отдавна трябваше да реализираме този проект. През 2004 година този терен беше най-модерният по характера си в България, но експлоатацията го амортизира. Това беше голям проблем от 2011 насам, но така и не успяхме да отделим пари.

Чувствам вина за това нещо. Идеята е на самия Сашко, който говори с Георги Иванов още през април. Срещнахме се, разбрахме се и слава Богу, че успяхме да го направим. Но има още много за правене. Нека всички левскари, които имат сърце, душа и финанси, да помогнат за реализирането на нашите проекти - стаи за треньорите, терени за нуждите на школата, медицински център и така нататък.

Обещах да довършим сектор "А" изцяло и това ще се случи. За евролиценза няма да имаме проблеми. Постепенно се издължаваме и с футболисти, и с треньори. Има обаче такива, които дадоха малко, а имат много да вземат", заяви Тодор Батков след откриването на терена.

"Стартира процедурата за оценка на вземанията и до две седмици всичко ще приключи. Тези вземания ще бъдат капитализирани. Аз си държа на думата и пакетът ще бъде прехвърлен безвъзмездно на тръста "Синя България" и те ще се ангажират да вкарват годишно определена сума в бюджета. Ако имат желание, можем да обособим и перата в бюджета, които те ще покриват. Издръжката на школата годишно е около милион и 300, милион и половина", добави той.

"Георги Иванов води всички разговори за пристигането на Димитър Димитров в Левски. Аз знам само това, че уговорката е той да поеме първия отбор от новата година. Той искаше време да проведе подготовка. Имаме принципна договорка, договор не е подписан", каза още Батков, цитиран от БТА.