При гостуването си на "Черно море" на стадион "Тича" във Варна разградският тим спечели с 3:2. Шампионите успяха да открият резултата още при първата си по-сериозна атака.

В 6-та минута Марселиньо бе изведен зад защитата на "Черно море" сам срещу вратаря Георги Китанов и с удар по земя отбеляза за 0:1. В 15-та минута Върджил Мисиджан можеше да вкара нов гол за гостите, но след удара му от близко разстояние топката рикошира в играч на "Черно море" и излезе в корнер.

В 36-та минута домакините можеха да изравнят резултата, но след удара от около 20-тина метра на Михаил Венков топката мина встрани от вратата на "Лудогорец". Гостите успяха да удвоят преднината си в 64-та минута. След страхотна контраатака Сисиньо напредна по десния фланг и центрира по земя, а връхлитащият Вандерсон от 2-3 метра вкара за 2:0.

В 75-та минута домакините при първия си точен удар във вратата намалиха резултата. След центриране отдясно на Симеон Райков Стенио засече топката със странична ножица и вкара за 1:2. В 89-та минута при поредната си опасна контраатака Марселиньо натисна защитника Стефан Станчев, който си отбеляза автогол, трети за "Лудогорец".

Във втората минута на даденото от съдията 5-минутно продължение на втората част вратарят на гостите Владислав Стоянов спаси сигурен гол, след като изби топката след опасен удар на Матиа Курьор с глава.

В последната минута на продължението Матиа Курьор се възползва от неразбирателство между защитата и вратаря на гостите и вкара втори гол за Черно море.