Шампионите отново изравниха "Литекс" на върха в генералното класиране, но ловчанлиите, победили с 1:0 "Черно море Варна" в петък вечер, все още имат аванс след успеха в директния мач между двата тима.

Първото добро положение в мача пропиляха футболистите на "Ботев", след като в шестата минута Александър Колев получи удобна топка на границата на наказателното поле, но нападателят на пловдивчаните не успя да уцели рамката на вратата.

"Лудогорец" отговори подобаващо. В 15-ата минута Марселиньо центрира в наказателното поле, топката прехвърли построилите се играчи и попадна в ръцете на Виктор Голас, който обаче боксира към непокрития Клаудиу Кешеру.

Останал сам срещу мрежата, румънецът не сгреши за 1:0. "Лудогорец" контролираше мача в останалия половин час от първото полувреме, но не успя да вкара втори гол, след като Кешеру пропусна две много удобни положения.

Това даде самочувствие на гостите от Пловдив, които изравниха резултата малко след началото на второто полувреме. Лъчезар Балтанов беше автор на попадението в 55-ата минута, когато засече с глава от около пет метра центриране от левия фланг и с това изравни резултата на 1:1.

Защитата на "Лудогорец" се стъписа след гола на Лъчезар Балтанов и доста бързо можеше да допусне пълен обрат, но Александър Колев не успя да стреля точно от около 10 метра и топката рикошира в тялото на бранител на 4-кратните шампиони на България.

"Ботев" пропусна още на два пъти да поведе в мача и "Лудогорец" се възползва.
Първо Марселиньо уцели странична греда след пряксвободен удар, а след това основният реализатор на разградчаните Клаудиу Кешеру реши срещата. В 84-та минута Голас спаси опасен удар на Вандерсон, а топката се върна към румънския нападател и той вкара втори лесен гол.

Вижте класирането в "А" група