Скандалният бизнесмен влезе на терена, опасан с пистолет, в мач с АЕК и публично заплаши съдии и длъжностни лица заради отменен гол на неговия тим.
 
Наканията на ФИФА могат да бъдат жестоки ако бъде приета най-тежката санкция.

Всички гръцки национални и клубни отбори може да получат забрана да се състезават на международно ниво. Тимовете дори няма да имат право да играят приятелски мачове. 
 
Входящите и изходящите трансфери за гръцкото първенство е възможно да бъдат забранени, а играчи, които имат договор с местен клуб, ще могат да се обърнат към ФИФА за разтрогване. 

Приетите наказания днес към момента са следните:
 
Скандалният бизнесмен няма да има право да се занимава с футбол в следващите три години.

Освен това той ще заплати глоба от 100 хиляди евро. Спортният директор на ПАОК Любош Микел ще заплати 15 хиляди евро и в рамките на 90 дни не може да се занимава със спортни събития. 
 
На клубът ще бъдат отнети три точки от актива и още две в началото на следващия сезон. Освен това бившият тим на Димитър Бербатов ще играе следващите си три домакинства без публика.

Ръководството ще трябва да заплати глоба от 63 хиляди евро. От там твърдят, че наказанието идва след целенасочена кампания срещу ПАОК и че не отговаря на извършеното престъпление от Савидис, който "се е борил за правдата срещу корумпирания футбол".

Тепърва ще се взимат още важни решения по казуса "grexit", както го наричат в южната ни съседка.