Това би било психологически удар по съперника в битката за титлата, а го поставяше под напрежение преди късното дерби на "Юве" срещу "Милан".

Но неаполитанците се провалиха. Гол на Матео Политано в 22-рата минута даде аванс на домакините, а после отборът на Маурисио Сари стигна само до равенство 1:1.

Попадението на крилото Политано може да се окаже с фатално значение за "Наполи", още повече, че "Юве" спечели с 3:1 срещу "Милан" и разликата вече е четири точки. Историята ни говори, че това ще е напълно достатъчно за гранда от Торино, който доминира тотално в Италия в последните години с шест поредни титли.

Историята на този Матео, който може би отказа "Наполи" от мечтата, е куриозна. Той трябваше в събота да е в другия отбор, в този със сини екипи. На 31 януари от Неапол поискаха Политано и дадоха конкретна оферта на "Сасуоло" - 28 милиона евро.

Както повечето отбори, които действат на ръба на затварянето на трансферния прозорец, "Наполи" пуска предложението около 20 часа вечерта. Поставя под напрежение другия клуб и сделката е договорена за минути. Спортният директор на "Сасуоло" - Джовани Карнивале, отговаря - "ОК сме, дайте официалните детайли и ще пратим договора".

След което започват опити по факса да минат документи, които завършват с провал и в полунощ трансферният пазар затваря.

"Не знам какво стана - обяснява президентът на "Наполи" Аурелио де Лаурентис. - Хората от нашия клуб твърдят, че са пратили всичко изрядно и навреме, а насреща са получили отговор, че "факсът е развален и документацията не може да мине". Не вярвам това да се окаже фатално за сезона ни, но съжалявам за Матео, наистина искахме да го вземем.".

Каква ирония - точно гол на Политано всъщност може да се окаже фатален в битката за титлата.