Водени от Джиджи, италианците сътвориха епохален обрат и водиха с 3:0 в добавеното време на реванша, заличавайки същия пасив от първия мач.

Но до продължения не се стигна, след като Майкъл Оливър, реферът от Англия, отсъди дузпа за нарушение на Мехди Бенатия срещу Лукас Васкес в 93-ата минута. Буфон бе изгонен в последния си мач в Шампионската лига (отказва се след сезона) за бурни протести.

"Това, което стана тази вечер... Това не е човешко - каза Буфон. - Нито един човек с чувства и сърце не може да даде такава дузпа в този момент. Той няма сърце, той има парче боклук в гърдите!

Разруши усилията на отбора ни, искаше да стане герой. Това е една десета от дузпа... Изобщо не е чиста ситуация, а в тази минута, при оставащи секунди до края, такава дузпа не можеш да дадеш.

Ако нямаш сърце, ако нямаш смелост, мястото ти не е на този стадион и на този терен при тези два отбора. Отивай, купи си чипс и безалкохолно, гледай от трибуните!

Не знам какво съм му казал в яда си, може да съм го пратил по дяволите, а може и нещо по-грубо... Не съжалявам за нищо. "Реал" заслужава да продължи, както щяхме да заслужаваме и ние. Тази вечер заслужихме продълженията и шанса си...

Вероятно те ще спечелят турнира... Няма значение за нас."



"Жесток начин да отпаднем с някаква дузпа - по-умерен бе треньорът на "Юве" Макс Алегри. - Искаме да сме най-добрите в Европа и в мачове като този показваме, че не отстъпваме на никого. Трябва да се изправим, това бе тежко падане за нас, особено по този начин."

И президентът на "старата госпожа" Андреа Аниели взе отношение:

"Крайно време е УЕФА да въведе видеоповторенията. Това не може да е начин да решаваш такъв мач, със ситуация, която е спорна и ще се обсъжда със седмици. Ако е очевидно нарушение - ОК.

Винаги се свири едно и също за едни и същи отбори. В първия мач не ни дадоха далеч по-чиста дузпа за нарушение срещу Куадрадо, отново в добавеното време...".