Нападателят на "Тотнъм" подаде жалба, за да му бъде присъден втория гол в мача срещу "Стоук" (2:1) в събота. Попадението дойде след центриране на Кристиан Ериксен, което влезе директно във вратата на домакините. Според Кейн обаче, топката го е докоснала по рамото и голът е негов.

"Кълна се в дъщеря си, топката ме докосна", удиви света Кейн след мача и си поиска попадението. Той преследва Мохамед Салах от "Ливърпул" с 29 гола на върха при реализаторите във Висшата лига.

Събра се специална комисия и наистина присъди гола на Кейн, който вече е с 25. Което обаче създава "дребния" проблем, че "Стоук" изригна в недоволство - защото... нападателят бе в засада в момента на паса/удар на Ериксен и единственото, което прави попадението редовно, е фактът, че Кейн не играе с топката.

Скандалите по тази линия тепърва предстоят, но преди това цяла Англия се посмя по темата. Самият Салах реагира в туитър с "Уау, наистина ли!", плюс емотиконче, което се залива от смях.

"Искам си поне 9 такива гола!", написа в социалните мрежи Алън Шиърър, който е вечният №1 на Висшата лига с 260 точни удара. И добави хаштаг #269#appeal.

"Аз бях на около пет метра от Дейвид Плат, когато вкара гол на Белгия на Мондиал 1990. Искам си това попадение!", пошегува се Гари Линекер, който има 48 попадения в националния отбор.

Интернет е залят от колажи и майтапи по темата, включително как Кейн се появява и се хвърля пред удара от дузпа на Кристиано Роналдо срещу "Ювентус" в сряда вечер, за да го закачи топката...

Само на "Стоук" цялата история никак не е смешна. Защото точките бяха ценни не само за "Тотнъм" в мача - домакините се борят да не изпаднат...