Това бе шести шампионатен мач на "белите" без поражение, което им отрежда първо място в група "А" на втората осмица. "Витоша" от своя страна продължава да търси първата си победа вече 30-ти кръг, бистричани имат едва 9 точки, спечелени след девет равенства.
 
Срещата започна със сериозни претенции на домакините за дузпа, след като топката срещна ръката на Стефан Велков, но съдията остана безмълвен.
 
Противоречивите отсъждания продължиха. В 12-та минута Галин Иванов изведе по прекрасен начин Ивайло Димитров, който откри в полза на "Славия". Повторенията обаче показаха, че нападателят на "белите" бе в положение на засада.
 
До края на първата част домакините имаха една ситуация да изравнят, но Петков спаси удар на Христов.
 
В началото на втората част "Славия" удвои преднината си. Галин Иванов получи топката на чиста позиция в наказателното поле. Опитът му за пас към Димитров бе пресечен от Георги Ангелов, но топката се върна в халфа на "белите", който без проблеми порази опразнената врата.
 
Десет минути преди края на срещата, "Витоша" успя да се върне в мача. Лъчезар Котев направи страхотно центриране, а топката бе засечена от опитния Орлин Старокин, който намали. 
 
Силите на бистричани обаче не стигнаха за изравнителен гол и те записаха 21-та си загуба в шампионата.
 
След днешния кръг стана ясно, че "Славия" и "Черно море" ще заемат първите две места в групата и ще играят в баражите за Лига Европа, докато "Витоша" няма как да мръдне от четвъртото място и ще се бори за своето оцеляване в елита.