Двубоят завърши 3:3, а това бе четвърти мач, в който тимът на Карло Анчелоти не стига до победата.
"Сините"бяха победени от Блекбърн след изпълнения на дузпи в "Карлинг Къп", загубиха от Сити в Премиершип и направиха 2:2 с Апоел в Шампионската лига.
Лондончани имат само 3 точки аванс на върха във временното класиране пред шампиона Манчестър Юнайтед."Червените дяволи"обаче са с мач по-малко.
Домакините наложиха своя стил на игра през първите 10 минути като Дрогба, Анелка и компания започнаха да тормозят Хауърд.
Изненадващо обаче "карамелите" поведоха в резултата в 12-ата минута.
След центриране в наказателното поле Саха игра с глава, топката срещна гредата, рикошира в гърба на Чех и влетя в неговата мрежа.
Отговорът на лондончани бе светкавичен. Лампард спря топката на Дрогба и с левия си крак от 18 метра изравни резултата. Минутата бе 18-а.
5 по-късно Анелка се възползва от разбъркване в наказателното поле и насочи топката в мрежата на Евертън за 2:1.
До края на полувремето играчите на Карло Анчелоти изпуснаха няколко добри положения и закономерно бяха наказани.
Якубу, който се появи на мястото на контузения Жо, се възползва от нова грешка в отбраната на "сините"и с хубав шут вкара за 2:2.
Челси отново излязоха напред след 59 минути игра. В прегръдките на своите съотборници отново бе Дрогба, който засече центриране на Иванович отдясно.
Драмата обаче не спря до тук и отборът на Дейвид Мойс отново стигна до равенство. След центриране от свободен удар и неразчетено излизане на Чех, Саха го прехвърли с глава за 3:3.
Челси тръгна в тотален щурм. Атаките към вратата на Хауърд следваха една след друга, но бранителите на Евертън се представиха на изключително високо ниво.
В допълнителното време Балак от добра позиция не намери рамките на вратата.
Челси отново не успя да победи и вече е само на 3 точки пред Манчестър Юнайтед.