- Димитър, как ще коментираш последните неща, които излязоха по медиите, засягащи те в личен план?
- Нямам проблем с нещата, които се случват с мен, извън футболния терен.
- А какво мислиш за сегашния ти тим – Манчестър Юнайтед, като цяло?
- Ако искаш да се развиваш, Юнайтед е мястото. Основната ми цел, както тук, така и в националния ми отбор, е да се доказвам всеки ден. Радвам се, когато печелим срещите си.
- Липсва ли ви Кристиано Роналдо?
- Мисля, че в известна степен ни липсва, но Манчестър Юнайтед е толкова голям тим, че има достатъчно равностойни заместници. Освен това Сър Алекс е специалист, който знае много добре как да се държи с играчите и как да се справя с тях, във всяко едно отношение, извличайки максимума, на който те са способни.
- Каза национален отбор. Знам, че постави рекорд там. Как те кара да се чувстваш той?
- Горд съм от рекорда си за националния отбор на България, който постигнах. Сега трябва да се старая още повече, за да го оправдая и заслужа.
- Съжаляваш ли, че не се класирахте за Световното?
- Ние не сме голяма държава, като Англия, но въпреки това сме много разочаровани от факта, че не се класирахме. Може би квалификациите за следващия Мондиал ще бъдат последната ми възможност за голям форум.
- Лично на теб повлияло ли ти е това, че баща ти е бивш футболист?
- Естествено, че баща ми ми е повлиял в професионален план. В никакъв случай обаче не е настоявал да стана футболист. Това е мое решение.
- А мислиш ли за треньорска кариера след края на настоящата ти?
- Харесва ми идеята за треньорска кариера, но има време да мисля за това. Виждам как ветераните при нас и тяхното ежедневно старание влияят положително на тима ни, което ме амбицира да продължавам.
- Част от тях сигурно са повлияли на играта ти, в началните ти стъпки във футбола?
- Да. Опитвах се да подражавам на Вас и футболисти като Вас, когато бях дете. Бях фен на Нюкасъл, само защото Вие играехте там. Това е съвсем честно казано, а не защото давам интервю именно на Вас.
- Търсиш ли одобрение от страна на медиите? Всички знаят колко влиятелни могат да бъдат те, особено на Острова?
- Честно казано не ми трябва одобрението на някой външен от семейството ми човек, който говори разни неща по мой адрес, дори и да е представител на медиите.