Той сподели, че просто е искал да види подопечните си в игра, а не само на видео записи.
"На първо време исках да видя играчите, кой къде дава максимума, защото досега не ги бях гледал на живо, само на касети от първенството.
Това е приятелски мач, най-важното за нас е да потичаме добре и да няма контузии. Имаме много да работим оттук-нататък," заяви Андоне след разгрома над Сливнишки герой с 6:0.
"Искам да се запозная с играчите, защото има много. Едно е това, което гледам на видео, друго на терена. Сменихме и програмата заради лошото време, ако беше програмата както преди, трябваше да играем в края на другата седмица".
"В Албена не можахме да направим нищо, само сила и тичане. Затова направихме тези мачове. На 27 заминаваме за Анталия за 18 дни," продължи наставникът.
Относно предстоящите още три контроли, той добави:
"В тези мачове ще видя кой на какво ниво е, и да реша. 28, максимум 30 футболисти трябва да пътуват за Анталия."
"Физическото състояние на отбора, в което го заварих, бе нормално," каза още румънският специалист.
Запитан дали може да се очакват още нови попълнения, Андоне отбеляза:
"Да, могат да дойдат още нови футболисти, знаете вече за Гронден. Ще видим в Анталия, засега нямаме нищо конкретно. Имаме седем мача приятелски…"
Йоан Андоне не знае да има продадени футболисти на ЦСКА, и завърши с това, че Елиот Гронден ще дебютира в неделя, когато "червените" ще изиграят две проверки с Академик Сф и Рилски спортист.