По ирония на съдбата, феновете на "бианконерите" получиха забрана да присъстват на този двубой именно заради расистките си обиди към тъмнокожия нападател.
Сега роденият в Гана талант си отмъсти по най-сладкия начин и класира своите за полуфинала, където "синьо-черните" ще срещнат Фиорентина, предаде ТопСпорт.
Срещата започна по отличен начин за торинци. Гостите поведоха още в 10-ата минута след хубав гол на Диего.
Голяма заслуга за попадението обаче имаха Сисоко и Кандрева, които организираха атаката.
Гола стресна Интер и играчите на Жозе Моуриньо заредиха атака след атака. Нелош шанс се откри пред Майкон, но бразилецът не сполучи да изненада Буфон.
В самия край на полувремето пък домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Мело в наказателното поле. Сигнал обаче не последва.
След почивката "нерадзурите" натиснаха още по-силно. Късметът обаче не бе на страната на на Пандев, Снaйдер и Балотели, които се озоваха в изгодни положения, но не успяха да нанесат точни удари.
Интер все пак стигна до изравняването в 72-ата минута. Снaйдер изпълни фаул, който бе отклонен във вратата от Лусио - 1:1.
Интер продължи да бъде по-активният отбор и след изравняването. Буфон трябваше да се намесва на няколко пъти, за да предотврати опасни удари към вратата си.
Националът на Италия обаче капитулира в 89-ата минута. Тиаго Мота стреля силно, Буфон парира шута му, но топката попадна у Балотели, който я търкулна в мрежата за крайното 2:1.