"Заяжда се с мен, а дали не е така, защото зет му е сливналия", пошегува се Лечков.
Той призна, че като дете е бил фен на Славия, а сега се "възхищава" как Венци Стефанов управлява футбола в любимия ми отбор.
"Като дете бях фен на Славия. Може би един от най-големите фенове на тоя клуб и бях впечатлен как през 1996 година Славия спечели безапелационно титлата. Възхищавам се как Венци Стефанов управлява футбола в любимия ми отбор", добави Лечков.
Преди дни президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път нападна БФС заради скандалното решение да не уважат молбата на Илия Илиев за разтрогване на договора със Сливен по вина на клуба.
Стефанов определи това решение като абсурдно и обвини БФС, че обслужва интересите на президента на "воеводите".
От своя страна Лечков поясни, че се спекулира много с това, което става покрай Въндев и Илиев и изрази становището си по случая.
"Спекулира се много за това, което става с Въндев и Илия Илиев, но ние – в мое лице, Общината и хората в този град, сме дали трансферни цени за тези футболисти".
"Платили сме за тях и действаме по правилата, въпреки че намесват Гражданския съд, който няма нищо общо със спортните среди. Като подписваш договор, подписваш по правилник и наредба приети от БФС и трябва да се ръководиш от тях".
"Дoри и да разтрогне някой при Граждански съд, той може да прекрати едностранно договора, но не може да бъде трансфериран в друг отбор. Старият клуб трябва да издаде документ, че няма финансови претенции".
"Нарушенията на Славия са, че ако искаш да влезеш в контакт с определен футболист, първо уведомяваш клуба и след това се съобразяваш дали клубът има финансови претенции".
"Тогава имаш право да преговаряш и с футболиста. Ние за Въндев и Илиев сме дали близо 450 000 лева, а двамата имат по един гол. Това си е клубна политика".
"Преди един месец Арбитража ги присъди на ОФК Сливен и те трябваше да се явят на работа. Направиха един месец самоотлъчка и сме взели мерки да им уплътним осемчасов работен ден. Да заповядат, това ги чака. Имат да получават пари ще си получат заплатата".
"Не е тайна, че в клуба използваме и такива методи за работа – боядисване и копаене", вметна още Лечков и добави.
"С насмешка говоря за обвиненията на Венци Стефанов към мен и за трибуквената групировка, която стои зад отбора и какви принципи имат за ръководене на мача".
"Приглася им треньорът, който за съжаление попадна в България на най-хубавия отбор. Пожелавам им успех", завърши сливенският градоначалник.
Относно играта на Сливен при старта на пролетния дял от шампионата, когато спечели срещу Монтана с 1:0 Лечков поясни.
"Нашият тим игра борбено и заслужено победихме. Надявам се и в следващия мач пак така да играят. Доволен съм от играта. Обликът им все още не е това, което искам да видя, защото имам много по-големи изисквания от към качество на футбола".
"Все пак и теренът не беше подходящ за игра. Откъм мотивация и раздаване на терена се получи и ако продължават по същия начин ще успеят и ще стане така, както на мен ми се иска да играят".