Компания на българина в неприятната класация правят играчи като Жорди Кройф, Карел Поборски, Диего Форлан и Хуан Себастиян Верон.
Ето и пълният текст за "издънката" Бербатов:
Цена: 30.75 милиона паунда
Какво си мислеше Юнайтед, че взима: След като направи дубъл с титлата в Англия и Шампионската лига, Сър Алекс Фъргюсън си мислеше, че купува "новия Ерик Кантона", за да подсили своя състав. След като вкара доста голове за Тотнъм, Бербатов изглеждаше като играч на прага на величието и бе предпочитан пред любимеца на феновете Карлос Тевес.
Какво получи Юнайтед: Головете и увереността се изпариха, откакто българинът се премести на север. Той добави височина в атаката на Юнайтед, но изглеждаше муден сред бързината около него. Той просто не пасна и вкара само 21 гола в първенството.
Какво стана след това?: Слуховете продължават един след друг след кошмарното представяне срещу Блекбърн, като се очаква Фъргюсън да продаде своя нападател. Въпреки че несъмнено остава играч от топ класа, той ще трябва да впечатли при всяка възможност до края на сезона, за да запази мястото си.