Спекулациите около бъдещето на Тошак започнаха още в началото на тази седмица, но опитният специалист напусна официално поста си днес след шест години начело на тима.

Тошак няма да води повече тима, тъй като Уелс започна евроквалификациите със загуба с 0:1 от Черна Гора. 61-годишният бивш треньор на Реал Мадрид, който пое Уелс от Марк Хюз през 2004 година, преговаряше от няколко дни с уелската ФА и днес официално обяви решението си.

Тошак заяви на специална пресконференция: "Уелс продължава да има шансове в тази група, така че аз взех това решение с надеждата отбора да запише два позитивни резултата в следващите си две срещи.

Въпреки всичко, ако нещата в крайна сметка приключат в нащ ущърб, аз бих предпочел това да стане с мен начело на отбора".

Звездата на Манчестър Юнайтед и бивш капитан на Уелс Райън Гигс е основен фаворит за поста, но по-вероятно е начело на "драконите" да застане някой измежду Крис Колман, Марк Боуен, Джон Хартсън или младежкия национален селекционер Брайън Флин.

Уелс приема в следващата си евроквалификация националния тим на България, който също остана без селекционер след оставката на Станимир Стоилов.

Срещата Уелс - България е на 8 октомври.