"Литекс е качествен отбор, шампион на България. Най-силната страна на Литeкс е, че повечето футболисти играят заедно от 3-4 години. Има много добри играчи Том, Сандриньо, Нифлор, Янев, Йеленкович. ЦСКА всеки мач ще играе за победа, независимо дали играем в София, или като гост. Знам, че Любо Пенев е бил треньор на ЦСКА. Както той познава футболистите на ЦСКА, така и нашите играчи познават тези на Литекс. Едва ли ще се изненадаме. Ние сме се подготвили за мача с Литекс. Анализираме всеки футболист на съперника. Искам да видя качествeн мач и който е по-добър, нека победи. Знам, че Литекс продадоха Ивелин Попов. Един качествен футболист. Литекс има много качествени футболисти, които могат да решат всеки един мач", каза Йовановски.

Македонският треньор допълни, че в съботния мач няма да играят Йордан Минев, Грило, Попов и Платини, които продължават да лекуват контузии.

"Връщат се няколко контузени играчи. Те са подготвени за мача. За Грило сме предпазливи, тъй като искам да видя напълно готов футболист. Контузените играчи работят по специална програма. Когато са на 100% готови тогава ще играят", каза Йовановски.

Специалистът заяви още, че за момента не мисли за двубоя с Бешикташ от Лига Европа. Той коментира и качествата на двама млади таланти в състава на ЦСКА Лукас Трекаричи и Никола Радулович.

"Лукас Трекаричи е качествен играч. Трябва му време да се адаптира в България. Не е ясно все още дали ще попадне в групата за мача с Литекс. Никола Радулович също е млад и талантлив играч. За него има време. Ще тренира с нас. Лека-полека се подготвя за професионален футболист. Комплексен играч, който може да играе като халф, втори нападател и типичен нападател", заяви Йовановски.

"Всичко в клуба е наред. Работим нормално. Подготвяме се за всеки мач. Атмосферата се върна, и лека-полека нещата започват да вървят. Сега трябва да играем четвъртък-неделя. Има огромна разлика от момента, в който поех ЦСКА и сега, защото се връщат контузените футболисти. Имаме по-голям избор и съответно конкуренцията е по-голяма", завърши Гьоре Йовановски, цитиран от Гонг.