Средствата от този двубой ще отидат за стипендии за обучение в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи.

Преди началото на срещата прозвучаха химните на България и Европа. Българският тим, в който личаха имената на Христо Стиочков, Йордан Лечков, Красимир Балъков и Илиан Илиев, бе много по-силен от отбора на изпълнителния директор на MTG Ханс Холгер и не остави никакви шансове на своя съперник.

Стоичков откри резултата през първото полувреме с типичен завършващ удар с левия крак, а през второто полувреме паднаха още цели шест гола за отбора, воден от Бойко Борисов. Премиерът също се разписа на два пъти във вратата на отбора от Европа, под бурните възгласи на публиката.

Около 3 000 човека наблюдаваха благотворителния двубой, а във Вип-ложата седяха познати лица от българския политически елит, сред които финансовият министър Симеон Дянков и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

По-рано през деня отборът на Силистра спечели организирания детски турнир и ще се състезава за Купата на Мира в Осло, Норвегия срещу 11 други отбора от различни държави.

"Образованието на децата и спортната им подготовка трябва да вървят ръка за ръка, затова взимам участие в това събитие за втора поредна година", заяви премиерът Бойко Борисов.

Йън Ръш, който така и не можа да отбележи гол в мача, изрази радостта си от своето участие.

"Страхотно е да бъда част от това благотворително събитие. Радвам се, че помагам с нещо", сподели легендарният футболист на Ливърпул.