Микаел Есиен откри резултата във 2-та минута, а Саломон Калу увеличи на 0:2 в 17-та минута. Есиен реализира второто си попадение в срещата в 83-та минута, като за звездата на "чуковете" Скот Паркър остана само да вкара красиво попадение за крайното 1:3 в 85-та минута.

Арсенал пък записа разгромен успех у дома над Болтън с 4:1. Мартин Петров започна като титуляр в Северен Лондон, но бе заменен в 66-та минута от О'Брайън. Головете за "артилеристите" вкараха Кошчиелни, Шамак, Алекс Сонг и Карлос Вела, а за Уондърърс се разписа Йохан Елмандер.

Задачата на лондончани в този мач стана много по-лесна, след като в 64-та минута Гари Кейхил получи червен картон. Муса Дембеле пък реализира двете попадения, с които Фулъм победи с 2:1 у дома тима на Уулвс, който бе повел с попадение на Ван Дам.

Манчестър Сити отново не успя да покаже постоянство, приключвайки 1:1 у дома с Блекбърн. Никола Калинич откри за гостите в 25-та минута, но Патрик Виейра изравни за крайното 1:1 в 56-та минута.
 
Хитът на сезона Блепул пък продължи да изненадва след успех с 2:0 като гост на Нюкасъл. Головете на "Сейнт Джеймсис парк" вкараха Адам от дузпа и Кемпбъл.

Тотнъм направи грешна стъпка като гост на Уест Бромич Албиън, завършвайки 1:1 на "Дъ Хоуторнс". Хърватският халф на "шпорите" Лука Модрич се разписа за 0:1 в 27-та минута, но Брънт успя да изравни в 41-та минута.

В последния мач, който се игра днес, Уигън се спаси в последния момент срещу Съндърланд на своя стадион. Асамоа Гиян започна кариерата си при "черните котки" с попадение в 66-та минута, но Алкарас вкара за "латикс" в 87-та минута.