Кавалерът на "Златната топка" за 1990 г. вече има опит като треньор на Унгария. Дори игра мачове срещу България - 1:1 в Будапеща и 0:2 в София.

Матеус е и първият треньор, вкарал сръбски отбор в Шампионската лига - Партизан през 2003 г. За последно Матеус води израелския Макаби (Нетаня). Във визитката му има престои и в Рапид (Виена), Атлетико (Паранаензе) и Залцбург.

БФС неофициално призна, че новият национален треньор ще е чужденец. Приоритет е специалист от Германия, Италия или Холандия. Президентът Борислав Михайлов е моторът в търсенето на треньор.

Сред вариантите, които се обсъждат на "Иван Асен II", е още един германски треньор - Клаус Топмьолер. И той беше съперник на България в миналите световни квалификации - като селекционер на Грузия направи 0:0 в Тбилиси и падна с 2:6 в София.

Под ръководството на Топмьолер Байер (Леверкузен) с Димитър Бербатов игра финал в Шампионската лига през 2002 година. Почти сигурно България ще гостува в Уелс на 8 октомври с временен селекционер, който вероятно ще е Михаил Мадански.

Вчера уелсците обявиха официално, че Брайън Флин ще води тима им в мачовете с България и Швейцария. Подобно на Мадански и той е треньор на младежите и ще бъде временно начело на първия отбор.