Българският страж и неговите съотборници губеха с 0:1, но въпреки това не се предадоха и стигнаха до пълен обрат.

Двубоят започна отлично за "нерадзурите" и в 14-ата минута Уесли Снайдер смълча трибуните. Милито навлезе отляво и стреля, Николай Михайлов изби, но притичалият Снайдер с мощен шут опъна мрежата за 1:0.

В 20-ата минута Твенте изравни. Янсен вкара страхотен гол за 1:1. Той се разписа от пряк свободен удар, като прати топката в горния десен ъгъл на вратата. Само две минути по-късно Твенте дори можеше да поведе, но Марк Янко не бе достатъчно съсредоточен и би в аут отблизо.

Янсен отново измъчи Жулио Сезар пак от пряк свободен удар, но вратарят на Интер се справи и изби с мъка в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Диего Милито си отбеляза автогол, засичайки с глава центрирането от ъглов удар - 2:1 за Твенте!

В 36-ата минута гостите все пак можеха да стигнат до изравняването, но Снайдер удари гредата зад Михайлов. Това обаче се случи в 41-ата - Пандев спря на Ето'о на границата на наказателното поле и камерунецът прониза Михайлов с вътрешен фалц по тревата - 2:2.

След почивката европейските шампиони се опитаха да отбележат трети гол, с който да обърнат нещата в своя полза, но домакините изобщо не се съобразяваха с името на съперника си и също често поглеждаха към вратата на италианците.

Рафа Бенитес смени Пандев с Кутиньо, като бразилецът раздвижи играта, но топката така и не навести вратата на домакините след няколко пропуска на "интеристите".

В 74-ата минута и Марига пропусна да изведе Интер отново напред в резултата, след като не уцели вратата от чиста позиция и прати топката край лявата греда. В крайна сметка резултатът се запази и двата тима поделиха точките, информира ТопСпорт.

ГРУПА "А" Твенте – Интер 2:2

0:1 Уесли Снайдер (13),
1:1 Тео Янсен (20),
2:1 Диего Милито (30-автогол),
2:2 Самуел Ето'о (41)