В герой за холандците пък се превърна Маартен Стекеленбург, който спаси над 20 удара към вратата си. Аякс се опита да се противопостави на звездния си съперник, но липсата на наказания им капитан Луис Суарес се оказа решаваща.

Амстердамци почти не застрашиха вратата на Касияс, до която се опитваха да стигнат предимно с дълги подавания. Най-опсното положение пред испанския национал бе едва след 70-ата минута, когато удар на Емануелсон срещна гредата, предаде ТопСпорт.

Мадридчани започнаха силно и притиснаха гостите в собствената им половина Игуаин можеше да се разпиша още в 18-ата минута след отлична солова акция, но стреля в гредата.

Първият гол падна след половин час игра. След центриране от корнер, Анита се опита да изчисти с глава, топката обаче се дуари у Игуаин и влезе във вратата. До края на полувремето Роналдо, Игуаин и Ди Мария имаха шанс да покачат, но пропуснаха от удобни положения.

В 65-ата Роналдо направи още един непростим пропуск. И този път португалецът бе изведен на чудесна позиция от вездесъщия Йозил, но пак не намери вратата. Реал продължи аристократично да пропуска, докато не се стигна до 73-ата минута. След добра атака на Реал, Йозил изскочи в добра позиця. Ударът му бе спасен от Стекеленбург, но след това германецът пусна към Игуаин, който от 2 метра вече нямаше как да изпусне - 2:0.

След това попадение ритъмът спадна, но въпреки това Роналдо, Йозил и Игуаин можехе да вкарат поне още един гол, но отново им липсваше шанс.

Така Реал започна по отличен начин кампанията си в Европа, но мадридчани трябва да коригират мерника си, ако не искат да пострадат от многобройните си пропуски срещу някой по-опитен съперник.