Срещата се игра на стадион "МСК" в Словакия и бе от програмата на група "F" на турнира. Точни за гостите бяха Есиен, Анелка на два пъти и Даниел Стъридж, а почетното попадение за домакините бе дело на Оравец.

Двубоят започна със страхотен натиск на "сините", които стигнаха до гол още в 13-ата минута, когато точен бе Есиен, който завърши бърза атака с по едно докосване на своя тим – 1:0, информира Novsport.

Веднага след попадението домакините можеха да изравнят статуквото, но Чех се намеси авторитетно след един пряк свободен удар. Така се стигна до 24-ата минута, когато Микел подаде по страхотен начин за Анелка, който надбяга защитата на домакините и с диагонален изстрел покачи на 2:0.

В 27-ата минута Стъридж шутира силно към Дубравка, но стражът на Жилина изби в корнер. След неговото изпълнение Тери засече с глава, кълбото се отби в напречната греда, но при добавката на Анелка нищо не можеше да помогне на словаците – 3:0 за Челси.

До края на полувремето Малуда направи един пропуск за гостите, докато Жилина се отчете с две добри ситуации пред Чех. Нов гол обаче не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 3:0 за Челси.

Втората част също започна устремно за лондончани и още в 48-ата минута Стъридж покачи на 4:0, след като бе изведен очи в очи с Дубравка от Бенаюн. Веднага след този гол словаците опитаха да отговорят на предизвикателството и съумяха да стигнат до гол в 55-ата минута, когато Чех опита да пресече една топка, която се удари в главата на Иванович, след което Оравец притича и успя да я прокара зад голлинията на англичаните – 1:4.

До края на двубоя гостите се прибраха в своята половина и намалиха оборотите, докато тимът на Жилина опитваше да стигне до още някое попадение, но пропуски за словаците направиха Полячек и Пячек.

Така, след този успех, Челси излезе еднолично на върха в класирането на група "F" с актив от 3 точки. Толкова има и руският Спартак (Москва), който шокира Марсилия на "Велодром" с 1:0.