Бразилският страж на Рома спаси няколко удара на Мюлер, Олич и Швайнщайгер. През второто полувреме футболистите на Байерн имаха тотално надмощие и играта се развиваше главно пред наказателното поле на Рома.

В 56-та минута Мюлер изскочи зад отбраната на гостите, след което стреля, но Серджо спаси показвайки невероятен рефлекс. След центриране от корнер в наказателното поле на Рома в 75-та минута, Мирослав Клозе засече топката с глава, но тя срещна десния стълб на вратата на Серджо.

Три минути по-късно Клозе се озова в нова отлична ситуация, но след удара топката срещна напречната греда. Байерн все пак успя да поведе в резултата в 79-та минута, когато Даниел ван Буйтен свали с глава една топка към Томас Мюлер, който с много техничен диагонален удар прати топката в долния десен ъгъл на Серджо за 1:0.

Баварците удвоиха своята преднина в 83-та минута, когато Холдер Бадщубер центрира от фаул в наказателното поле на Рома, след което Мирослав Клозе изпревари Серджо и засече топката с крак пращайки я във вратата на италианския отбор за 2:0.

Така Байерн стартира с победа тазгодишното си участие в групите на Шампионската лига, съобщи Гонг.

В другия мач от групата Клуж победи трудно с 2:1 като домакин Базел.

Румънският шампион рано успя да поведе с 2:0, след като Рада и Траоре вкараха два бързо гола в 9-та и 13-та минута. Базел успя да стигне само до почетно попадение в 45-та минута, когато Александър Фрай центрира от корнер в наказателното поле на Клуж, където Валентин Щокер засече топката и я прати във вратата на Кларо.