Лазаров сподели, че би играл отново за страната си, ако бъде повикан.

"Винаги бих помогнал на националния отбор, ако решат, че мога да съм полезен. Най-важното е Димитър Бербатов да се върне, той е уникален футболист, без него няма да стане", каза бившият играч на Левски, ЦСКА и Славия.

"Трябват сериозни промени в националния отбор, според мен е срамно Черна Гора да ни бие в центъра София. Мисля, че все още имаме шансове за второто място в групата", допълни Лазаров при награждаването му за най-добър играч на шести кръг в "А" група в традиционната анкета на вестник "Футбол".

"Радвам се, че печеля отново тази награда, но ми се иска по-млади футболисти да я взимат. Не е нормално аз и Божов да сме в челото на класацията всяка седмица. Според мен младите футболисти не се представят добре, защото не са мотивирани. Гледам ги по-младите на тренировки, не се влагат достатъчно. Много пари взимат още от деца и това не им влияе добре.

Трябва много сериозно да се работи с юношите, защото ако нещата продължават така, бъдещето на българския футбол не е светло", каза още нападателят.

Според Лазаров ЦСКА няма шансове при днешното си гостуване на Бешикташ, но Левски има силите да победи Гент.

"Белгийският отбор е доста сериозен, но съм сигурен, че Левски няма да загуби".

"Електричката" заяви и, че предстоящият мач на Локомотив Пловдив със софийските им съименници е ключов за сезона.

"След мача с Локомотив София ще разберем дали ще се борим за челните места, или ще сме в средата на таблицата. Очаквам да победим, това че сме гости изобщо не ни притеснява. Ще има много наши фенове, ще се чувстваме сякаш сме домакини", завърши Лазаров.