– Рой Ходжсън, да внимава, ден преди дербито между двата тима, което ще се играе на "Олд Трафорд", пише "Дейли Мейл", цитирано от Фокус. 

Фъргюсън изрично заяви, че оставя настрана приятелските си чувства към Ходжсън и ще се стреми да направи каквото е по силите му, за да може Юнайтед да излезе като краен победител в сблъсъка.

- Сър Алекс, какво очаквате от дербито с Ливърпул и ще повлияят ли в случая добрите Ви отношения с Рой Ходжсън?

- Винаги е имало известна лична надпревара между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Все пак говорим за двата най-успешни състава на Острова. Приятелството ми с Ходжсън няма нищо общо. То остава извън стадиона.

- В последните няколко срещи вие сте по-добрия от двата тима?

- Да. Въпреки че в последно време ние доминираме, не бих си позволил да подценя заряда, който състезателите им ще имат и ще искат да демонстрират, след първия съдийски сигнал.

- От всички "колеги" в Ливърпул като че ли имахте пререкания само с Рафаел Бенитес?

- Винаги съм се радвал на добри отношения с мениджърите на Ливърпул, а защо с Бенитес "не се получи" може да питате лично него. С Рой подобни проблеми нямам.

- Вярно ли е, че оставяте Неманя Видич да играе ролята на капитан за новия сезон, за сметка на Фърдинанд?

- Да. Капитанската лента получи Неманя Видич, най-вече защото е на разположение през цялото време. Именно това искаме – лидер да е човек, на когото може да се разчита. Единствената възможност Видич да остане извън титулярната единайсеторка е да е контузен или да съм му дал почивка. Иначе се радвам, че отново можем да разчитаме на услугите на Рио.