Това е втора поредна победа за "белия балет" и първа като гост. Мачът като цяло бе доста нервен, а първото полувреме бе проспано от двата отбора, като домакините дори имаха леко превъзходство и могат да съжаляват, че не успяха да вкарат гол.

Футболистите на Жозе Моуриньо бяха доста изнервени на терена, като се наложи португалецът и Икер Касияс да успокояват останалите играчи.

Второто полувреме започна отлично за Реал Мадрид, след като в 51-та минута Анхел ди Мария показа защо бяха дадени 25 милиона евро за него. Аржентинецът с брилянтно докосване от около 16 метра прати топката в горния десен ъгъл на Браво.

Домакините успяха бързо да се върнат в мача, след като в 62-та минута Грисман центрира от фаул в наказателното поле на Реал Мадрид, където Раул Тамудо бе изпуснат от Марсело и бившият нападател на Еспаньол вкара отблизо за 1:1. Това е първото попадение във вратата на Касияс от началото на новия сезон.

Последваха няколко силни минути за домакините, които имаха възможност да поведат, но пропиляха своите шансове. Обратно на логиката Реал Мадрид стигна до втори гол в срещата, след като в 76-та минута Кристиано Роналдо стреля от фаул и топката срещна главата на Пепе, който бе внедрен в стената на Реал Сосиедад, а след това кълбото прехвърли изненадания Браво за 1:2.
 
В последните минути на срещата домакините се опитаха да изравнят резултата, но направиха нови пропуски. В 83-та минута Грисман излезе очи в очи с Касияс, но вратарят на Реал Мадрид спаси. Две минути по-късно в 85-та Чаби Прието центрира остро в наказателното поле на "белия балет", а топката кацна на напречната греда на вратата на Касияс.

Реал Мадрид можеше да стигне до по-убедителен успех, ако в 89-та минута Марсело бе успял да вкара, след като преодоля трима противникови футболисти и вратарят на Реал Сосиедад, но след удара му топката се разходи по гол линията и излезе в аут.

В даденото от съдията продължение на мача Бензема излезе очи в очи сам срещу Клаудио Браво, но ударът му бе отразен. Така Реал Мадрид записа първа победа като гост и втора поредна от началото на сезона, с което отборът поведе във временното класиране с актив от 7 точки, информира Гонг.