Договорът на Бенто ще бъде подписан в понеделник, и ще е до 2012 година. Така опцията Моуриньо да води за няколко мача Португалия отпадна, и наставникът ще може да си води Реал Мадрид, без да се притеснява, че разочарова родината си.

През дните след уволнението на Карлош Кейрош, медиите на Иберийския полуостров разнищиха Моуриньо, дали ще поеме национала или не. Появиха се слухове, че президентът на Португалската футболна федерация Жилберто Мадайл е пътувал до Мадрид, за да преговаря с Флорентино Перес, след което те бяха опровергани с информацията, че босът на централата тепърва обмисля ходене до Испания, за да увещава Реал да пусне Моуриньо.

Назначението на Бенто обаче прекратява всички спекулации, и новият селекционер ще дебютира след по-малко от месец, на 8 октомври срещу Дания в Порто.

Тимът му има само точка до момента в европейските квалификации, и ще трябва да се постарае доста, за да се класира на Евро 2012.

Бившият национал Пауло Бенто натрупа опит като треньор като наставник на Спортинг Лисабон, тръгнал от юношеските формации, и през последните четири година водил мъжкия тим на гранда, информира Novsport.