Петима от тях - Пламен Р. (36 г.), Илия М. (33 г.), Ерин М. (19 г.), Станислав Х. (18 г.) и Стоян С. (24 г.), са пълнолетни. Другите двама са тийнейджъри на 16 и 17 години, чийто имена и инициали от полицията отказаха да съобщят.

Онзи ден автобус с 50 фенa на "армейския" отбор спира за почивка на комплекса на връщане от Истанбул към София след мача между ЦСКА и “Бешикташ”. Използвайки наличието на много хора в търговската част на бензиностанцията, седем от феновете вземат различни стоки от щандовете, напускат, без да платят, и се качват в автобуса, който потегля към София, преди кражбите да бъдат усетени.

След сигнал на служители на бензиностанцията за извършените кражби автобусът с феновете е задържан на КПП "Черната котка" преди София и върнат с полицейски ескорт в РПУ в Пазарджик. Междувременно записите на камерите от търговския обект са иззети от криминалисти и по тях седмината крадци са разпознати.

Трима от тях - Стоян С. и двамата непълнолетни, са направили пълни признания още на първоначалния разпит в пазарджишката полиция и са възстановили стойността на откраднатите стоки на управителката на бензиностанцията, която също е дала показания в полицията. Става дума за енергийни напитки, скъпи самобръсначки и флаш памет.

Те са били освободени заедно с останалите фенове от автобуса още в петък вечерта. Двамата тийнейджъри са били поверени на родителите им, които са пристигнали в Пазарджик, след като са били уведомени за случилото се.

Останалите 4-ма, уличени в кражби, които първоначално са отказали да направят самопризнания - Пламен Р., Илия М., Станислав Х. и Ерин М., са били освободени от ареста вчера сутринта след изтичане на срока на 24-часовия арест. Непосредствено преди това те също са признали какво точно са откраднали и са възстановили стойността на стоките.

Вчера две служителки от окрадената бензиностанция - Дина Попова и Нина Николова, на чиито баджове, закачени на служебните им униформи, бе изписано "управител" под имената, категорично отказаха да разкажат какво точно се е случило в петък преди обяд на обекта, като се позоваха на забрана за изявления от ръководството на веригата бензиностанции.

Екипът на "24 часа" обаче видя,че щандовете, откъдето са били откраднати стоките, се намират в далечния край на търговския обект, без пряка видимост от касата, поради което крадците не са били усетени веднага, а това е било установено по-късно след рутинен преглед на записите от охранителните видеокамери.

На всички уличени за кражбите фенове ще бъдат наложени администратични наказания - глоби по чл. 218 от НК, защото стойността на откраднатото не надвишава една минимална работна заплата. Размерът на глобите варира от 100 до 300 лв., но точните суми, с които ще бъдат наказани седмината фенове, предстой да бъдат определени от началника на РПУ в Пазарджик гл. инспектор Симеон Съловски, съобщи ТопСпорт.