За вандалското деяние алармирал дългогодишният капитан на Етър Стефан Чакъров.

Плочата бе поставена през 2007 година и припомня последния гол в кариерата на Гунди, вкаран в мача срещу Етър (1:1). Тя бе открита от Националния фен клуб “Гунди” и Община Велико Търново по инициатива на Борислав Костов, като лично бе спонсорирана от тогавашния столичен кмет Бойко Борисов.

Върху плочата на Гунди имаше цветна снимка на синята футболна легенда и с позлатени букви бе написано “Тук на 13 юни 1971 г. Георги Аспарухов отбеляза последния си гол в срещата Етър – Левски 1:1”.

Отдолу бе изписана перефраза на латинската сентенция: Sic transit Gloria mundi, non transit Gloria Gundi (Така преминава световната слава, не минава славата на Гунди).

Паметната плоча тази нощ е вандалски изтръгната заедно с дюбелите от стената, по която личат и следи от лост. Това показва, че деянието е планирано предварително, каза Стефан Чакъров, който в онзи паметен мач играе срещу Гунди.

От полицията са направили оглед. Управителят на “Спортни имоти” Пламен Колев, който е в отпуск, определи деянието като “грозно”, предаде ТопСпорт.