Мъжкият национален отбор на България по волейбол загуби последния си мач от международния приятелски турнир във Франция с 2:3 гейма от домакините.

Въпреки поражението "лъвовете" спечелиха надпреварата, тъй като събраха 7 точки в крайното класиране, а "петлите" останаха с шест.

Първият гейм приключи с успех за възпитаниците на Силвано Пранди с 25:23 за 22 минути игра.

Вторият сет обаче започна добре за домакините, които поведоха с 8:4. Въпреки, че малко преди втория задължителен тайм аут резултатът бе изравнен - 15:15, в крайна сметка Франция записа 25:21 и възстанови равенството.

Третата част премина под диктовката на българските волейболисти, които почти през цялото време водеха с 5-6 точки, за да я затворят в крайна сметка при 25:19.

Четвъртият сет започна по-добре за домакините, които на моменти имаха аванс от 4 точки - 10:6. Малко по-късно обаче България изравни 13:13, за да се оттегли на задължителна почивка след успешна атака. Двубоят продължи точка за точка още няколко минути преди Франция да дръпне с 24:21 и да приключи гейма при 25:22, за да се стигне до тайбрек.

Той бе спечелен от домакините с 15:12. Това бе и последната приятелска среща за българите преди започващото на 25 септември Световно първенство в Италия, предаде БТА.