След този резултат Бешикташ дели 2-4 място с Трабзонспор и Кайзериспор, като и трите отбора имат по 10 точки. Начело е Бурсаспор с 12 и утрешен мач като гост на Газиантепспор. Фенербахче остава на 8-о място в класирането със 7 точки.

За разлика от мача с ЦСКА, сега треньорът на Бешикташ Бернд Шустер пусна като титуляри Мехмет Аурелио, Рикардо Куарешма и Нихат Кахведжъ. Вратарят Хакан Арикан пък се контузи в 42-ата минута и беше заменен от Дженк Гьонен.

Двата отбора направиха не особено качествено дерби, като "фенерите" излязоха напред в резултата в 26-ата минута благодарение на Мамаду Нианг. Нападателят, който дойде от Марсилия, получи пас от Гьокхан Гьонул, който с глава прехвърли Томаш Запоточни и му подаде на чиста позиция.

Въпреки че изоставаха в резултата, "орлите" не се хвърлиха бясно да търсят гол, а бавно разиграваха. До края на първото полувреме те създадоха точно една голова възможност, от която не се възползва Мерт Нобре.

В 85-ата минута Гути изравни от дузпа, която беше отсъдена заради нарушение на вратаря Волкан Демирел срещу нападателя Бобо, съобщи Гонг.